[Rpm-ecosystem] rpm-4.14.0

Baho Utot baho-utot at columbus.rr.com
Thu Oct 26 11:56:26 UTC 2017



On 10/26/17 07:30, Panu Matilainen wrote:
> On 10/26/2017 02:09 PM, Baho Utot wrote:
>>
>>
>> On 10/26/17 00:34, Neal Gompa wrote:
>>> On Wed, Oct 25, 2017 at 6:02 PM, Baho Utot 
>>> <baho-utot at columbus.rr.com> wrote:
>>>> When building on a raspberry-pi 2:
>>>>
>>>> tar xvf rpm-4.14.0.tar.bz2
>>>> cd rpm-4.14.0
>>>> tar ../db-4.5.20.tar.gz
>>>> ln -s db-4.5.10 db
>>>> ./autogen.sh --noconfigure
>>>> ./configure --with-crypto=openssl --without-lua
>>>> make
>>>>
>>>> Fails with file not found db.h
>>>>
>>>> When I do the same with rpm-4.13.0.1 it works as then configure stage
>>>> creates db.h
>>>
>>> If those are actually your steps, I see at least two things wrong:
>>>
>>> 1. I think the minimum is BDB 4.8 (though BDB 5 is recommended)
>>> 2. The symlink you're creating isn't valid, as the path is wrong.
>>>
>>>
>>
>>
>> this also happens when using 6.0 and later also.
>>
>> what is wrong with the symlink? 
> 
> As quoted in the above, earlier you wrote:
> 
>  >>> tar ../db-4.5.20.tar.gz
>  >>> ln -s db-4.5.10 db
> 
> ...and that cannot obviously work as the versions differ.
> 
> Anyway, the internal/external db logic changed somewhat in 4.14.0 (on 
> purpose) but seems it doesn't automatically detect internal, which 
> probably is not on purpose.
> 
> Adding --without-external-db to ./configure should make it work.
> 
> Also note that you don't need ./autogen.sh when building from release 
> tarballs, that's only needed for building from a git clone.
> 
ln -s db-4.5.10 db  - this was a typo it really was ln -s db-4.5.20 db

when I did the symlink I did ls -s db<TAB> db

I have used the autogen.sh for about 5 years now,  I will try without it



More information about the Rpm-ecosystem mailing list